Ga naar de inhoud

Hoe nu verder met de ABC game zwemles methoden en de zwemwereld? #4

Inschrijven zwemlessen Tilburg

De methoden was succesvol verlopen tijdens de pilot.

De pilot was een groot succes, maar hoe nu verder met de ABC game zwemles methoden? Zwemles geven kan dus wel degelijk anders en in de belevingswereld van het kind van nu. Dus volgde er een evaluatie, wat kon er beter en wat was er al goed van uit de pilot. De resultaten waren goed, tot boven onze verwachting te noemen maar er zaten zeker nog verbeter punten. Nu vinden wij dat je nooit moet denken dat je er bent want je zal altijd met de tijd en de ontwikkelingen mee moeten blijven gaan. Waar konden we nog meer tijd, plezier en beloning naar inzet weg zetten? Het puntensysteem ben ik gaan aanpakken met mijn twee zoons, de fanatieke gamers in dit verhaal. Ik heb met hun gepraat om zo mijn brein los te Laten op hun verhalen. Hoe het werkt in de gamewereld met die punten en wat kon ik daar mee in de zwemwereld, was dat om te buigen? Van daaruit heb ik alles weten te combineren, door punten te verdienen elke les. Zo worden de kinderen beloond voor hun inzet elke les weer opnieuw. Een beloningssysteem doet iets met een brein zeker ook voor in de toekomst. Dit in de vorm van zelfvertrouwen, doorzetten en plezier mogen hebben als je iets nieuws aan het leren bent. Wij wilde ze laten proeven van dat iets nieuws leren leuk is, spannend en uitdagend mag en kan zijn. Dit wilde ik combineren met het thuisfront om de focus vast te kunnen houden op het zwemmen en het leerproces. We hadden gezien dat bij de pilot het verschil tussen ouders die thuis met ons vanuit het boek mee oefende er boven verwachting werd gepresteerd. Dit moest erin blijven, misschien moesten we daar iets extra’s mee doen.

Ik wilde een soort eigen game methoden maken maar hoe. Mijn brein, daar ben ik achter gekomen gaat in de nacht als ik slaap gewoon door met de vragen die ik overdag heb. Het lijkt wel of mijn brein met deze puzzels bezig is en ze dan oplost. Vaak word ik dan in de morgen wakker met de oplossing of een idee waar ik mee aan de slag kan. Ik reken daar tegenwoordig gewoon op haha. Ik wilde een spelbord, een spel wat ik later kan omzetten in een game voor op een telefoon of een tablet. Maar dat zal eerst uitgeprobeerd moeten worden zoals bv een bordspel om zo alle fouten er van tevoren uit te kunnen halen en kijken wat werkt en wat niet. We kunnen zo’n game voor op de telefoon gewoon nog niet betalen dat kost heel veel geld. Als je iets voor jezelf op aan het zetten bent kom je erachter dat werkelijk waar alles geld kost. Soms word je hier echt moedeloos van. Het is een soort stoorzender in je creativiteit maar gelukkig heb ik een brein wat 24/7 aan het werk is. Het geluk is dat al onze breinen zo werken, lekker stel bij elkaar he haha. Oja Marian hebben we erbij betrokken omdat we vonden dat we een gastvrouw nodig hadden. Dit omdat wij van mening zijn dat kinderen en ouders gezien en gehoord moeten worden tijdens het hele proces van zelfredzaam worden in het water. Zo heb ik een spelbord gemaakt waar zowel het A diploma als het B en C diploma in verwerk zit. Alles wat ze op het zwembad tijdens hun zwemlessen behalen, zoals punten en skills kaarten, stopte ik in het bordspel voor thuis. Met de punten die ze verdienen elke zwemles weer opnieuw naar hun inzet en de skill kaarten die het niveau aangeven tijdens de zwemlessen. Ik wilde pionnen voor op het bordspel van onze helden én de hoofdrolspelers laten maken. Dat was en is geen optie dat werd veel te duur. Hoe gingen we het dan doen, want pionnen moesten op het spelbord kunnen blijven staan. Al heel snel had ik dezelfde soort kaartjes als de skill kaarten in mijn hoofd dat moest het uitgangspunt worden. Internet afgestruind naar houten blokjes met een hele dunne zaagsnede erin. Maar ja die kosten per stuk al te veel geld. Tot Marian op het geniale idee kwam en zei een kurk Syl? Dat was een super goed idee.

Maar aangezien ik geen wijn drink had ik ook geen kurken, dus op Facebook de vraag weggezet of mijn vrienden en kennissen mij aan kurken konden helpen om een idee uit te proberen. Ik moet zeggen dat dat altijd goed werkt. Mijn vrienden willen me altijd helpen, hierin dus ook weer. Belangrijk, want mijn brein bedenkt nogal eens wat haha. Mijn bonus broer René kwam met: Syl ik heb plastic kurken. Ik wist niet eens dat die bestonden haha, hij zei Ik heb een zakje vol liggen voor je, ik denk dat dat goed werkt. Ik ben deze kurken gelijk gaan halen. René liet mij zien wat hij bedoelde en sneed er met een vleesmes een snede in en je kon dus nu het kaartje er zo in schuiven. Gelukkig en dankbaar voor alle hulp en met het resultaat gingen Marian en ik op zoek naar een kurk zonder label, een blanco kurk dus. Na lang zoeken kwamen we in België terecht. Onze pion was geboren. Deze pionnen kunnen ze dus verdienen met de punten die ze krijgen/ verdienen tijdens hun zwemlessen. Nu nog een spelbord maken en uitzoeken hoe ik dat wilde en hoe groot de vakjes moesten zijn en hoeveel vakjes moest ik hebben, teken tablet erbij, illustrator aan en tekenen maar. Dit doe ik altijd in totale stilte. Mijn hoofd is dan veel te druk en alleen zo kan ik hem bij houden. Het beloningssysteem was aangepast en het huidige beloningssysteem van de ABC game zwemles methoden was geboren. De leermomenten uit de pilot waren meegenomen en verbeterd of vernieuwd. Maar waar wilde we heen? Wat wilde we bereiken met deze vernieuwde zwemles methode? Hoe konden we dat bereiken? Welke wegen gingen er naar ons doel om de zwemles methode van de zwemwereld te veranderen?

Al snel kwamen we erachter dat als we dat wilde, we zelf het voorbeeld moesten zijn. Dat we dan instructeurs zelf moesten gaan opleiden, maar eerst zelf een voorbeeld moesten zijn. Dat zwembaden de gelegenheid moesten krijgen om ergens te komen kijken en te proeven als het waren van wat de vernieuwing is en dat dit heel makkelijk van oud naar de nieuwe ABC game zwemles methoden omgezet kon worden. Dat het unieke verdien model zichtbaar gemaakt kon worden, 20 kinderen afzwemmen 20 kinderen erbij. Ook wisten we dat kinderen die last hebben van het opnemen van informatie of een concentratieprobleem hebben veel beter functioneren en sneller leren met de vernieuwde ABC game zwemles methode. Er waren geen gedragsstoornissen zichtbaar op de zwemvloer en ook ontstond er geen achterstand bij deze kinderen. Doordat er in de ABC game zwemles methode van hun “probleem” een kracht wordt gemaakt. Zo zijn we onderzoeken gaan bekijken, hoe lang we het beste les konden geven en wat het beste paste bij het kind van een bepaalde leeftijd. Zo kwamen er in verschillende onderzoeken naar voren dat 30 min. concentratie achter elkaar het beste paste bij kinderen van deze leeftijd. We waren eruit, 4 kinderen per instructeur in halfuurs lessen.

Dat betekende badwater zoeken. We wilden graag in Vlaardingen en omgeving blijven maar daar is alles al vergeven, wat we oprecht heel jammer vonden. Je komt er dan gewoon niet meer tussen, zo jammer. Wat ik nog wist was dat ik in corona tijd contact had gehad met de Leyhoeve in Tilburg en daar nog badwater was te vergeven als het weer wat rustiger was rondom corona. Debby ging weer verder met al de tekeningen die nog gemaakt moesten worden en nakijken wat ik allemaal weer geschreven had. En ik ging weer verder met het uitwerken van al mijn ideeën en met de website op orde maken. De beslissing was genomen er kwam een zwemschool hoe dan ook met de ABC game zwemles methoden, nu nog badwater. En dat badwater vonden we, bij de Leyhoeve in Tilburg.